I, Robot in Romanian

My award-winning short story I, Robot has been translated into Romanian by SCI-FI Magazin. Both the original story and the translation are released under a Creative Commons Attribution-NonCommercial-ShareAlike license — remix away!

Arturo Icaza de Arana-Goldberg, detectiv de poliţie de rangul trei, din cadrul Sferei de Comerţ a Americii de Nord Unite, Districtul al treilea, Prefectura a Patra, Divizia a Doua, avusese multe aventuri în distinsa sa carieră, arestând escrocii cu o combinaţie imbatabilă de instinct ÅŸi devotament total faţă de meseria sa.

Fusese decorat în trei ocazii diferite de către comandantul său ÅŸi de către Managerul Regional pentru Armonie Socială, iar mama lui îi dedicase un mic altar, unde erau adunate toate articolele din presă ÅŸi medaliile sale, care ocupa aproape întreaga sufragerie a micului ei apartament de pe Steeles Avenue.

Dar, când venea vorba să o convingă pe fiica lui de 12 ani să se pregătească de ÅŸcoală, toată experienţa lui de poliţist nu îi folosea prea mult.

Link